пʼятниця, 24 квітня 2020 р.


 Червона книга Поділля
Виставка-заклик
Щоб берегти землю, природу, Треба її полюбити, Щоб полюбити, треба пізнати. Пізнавши – неможливо не полюбити. М. Пришвін Одна з найважливіших проблем сьогодення – охорона довкілля. Через діяльність людини вже вимерло 60% тварин: щодня! зникає 70 видів фауни і флори. За останні 25 років загрозлива тенденція не тільки не зменшується, але збільшується. Це питання є актуальним і дуже болючим для усього світу і нашої країни.
Метою сьогоднішнього заходу було ознайомити наших читачів і членів вайбер-групи “Весела майстерня” із тенденціями Червоною книгою Поділля, формувати різностороннє уявлення про світ птахів, тварин та рослин рідного краю та бережливе ставлення до всього сущого на Землі.
Виставку-заклик “Червона книга Поділля” розпочала презентація, де розповідалося про історію виникнення самої Червоної книги й значенням кольору її сторінок. Члени viber-групи ознайомились із сумною статистикою масового вимирання видів, яке вже стало звичним явищем для нашого сьогодення. Читачі мали змогу ознайомитися із зникаючими, вразливими та рідкісними представниками флори та фауни нашого рідного краю та заходами по збереженню цих видів. Під час зустрічі діти в ігровій формі відповідали на питання екологічної вікторини, відгадували тварин і рослин за описом, розгадували ребуси та загадки.
Наприкінці дітлахи переглянули відео про унікальний національний парк нашої країни “Подільські Товтри”, який є найбільшим парком України та входить до списку 7 природних чудес, а в 2017 році його було внесено до світової спадщини ЮНЕСКО. Діти й дорослі, які є постійними активними учасниками нашої групи, були в захваті, так як вони не тільки повторили правила поведінки в природі, але дізнались багато нового й цікавого про наш край, який може чим здивувати! Природа - це наш добрий друг, якого треба любити та берегти. Адже саме завдяки їй ми почуваємося здоровими й щасливими. Бережімо рідний край разом!
Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда



Немає коментарів:

Дописати коментар