середа, 15 квітня 2020 р.


"Урок доброти" від Марії Дем'янюк"
Флешбук
           Весна завжди дарує пробудження від сну, відкриває нові обрії. Для всього літературного світу Хмельниччини таким пробудженням стала Марія Дем'янюк. Народилась наша знаменита краянка у самий розквіт весни - 17 квітня.
Пані Марія, як талановита особистість, веде активну соціо-культурну діяльність: письменниця, поетеса, кандидат філологічних наук, доцент кафедри філософії та політології Хмельницького національного університету,член Національної спілки письменників України , член Всеукраїнської громадської організації «Спілка християнських письменників України» (СХПУ), Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України».


Але найбільше вона знана серед наймолодших читачів. Саме на сторінках дитячої книги, читаючи по справжньому щирі та добрі рядки, можна поринути у неповторний світ добра та дитинства.



Хмаринкове
"Уночі мені не спиться,-
Каже хмарака білолиця,-
Знову у цю ніч не спала,
Цілу нічку рахувала
Хвою на гілках ялини,
Не спочила ні хвилини.
Ще на комині хатинки
Підглядала у шпаринку
Як кружляють Янголята
Біля ліжечка маляти.
І подушкою слугувала
Зіроньці, шоб та поспала.
Хоча трішечки втомилась,
Та ранковим сяйвом вмилась!"
        Діти з радістю знайомляться з новими та уже знайомими речами у творах.А як цікаво вивчити та продекламувати його друзям.
Натомився
"Дуже-дуже хочу спатки,-
Каже тату ведмежатко,-
Я сьогодні геть втомився,
Бо я вправно потрудився:
Застелив в оселі ліжка,
Змайстрував новенькі діжки,
Вимив вікна у барлозі,
Брудні плями на порозі.
А солодкої малини
Назбирав аж дві корзини!
Я зробити все зумів,
Бо медок раненько з'їв!"
         Про Марію Дем'янюк говорити можна багато. Але краще просто прочитати її твір та відкрити для себе талановиту краянку. Знайти її твори в онлайн форматі Ви зможете на наступних сайтах:
Про Марію Дем'янюк говорити можна багато. Але краще просто прочитати її твір та відкрити для себе талановиту краянку. Знайти її твори в онлайн форматі Ви зможете на наступних сайтах:
Демянюк М. Ніченька [ Електронний ресурс]. – Електрон. текст дані /М. Демянюк .– Режим доступу: http://www.poetryclub.com.ua/virshyky/author.- Назва з екрана.
Демянюк М. Катрусин настрій [ Електронний ресурс] .– Електрон. текст дані /М. Демченко. – Режим доступу: http://www.poetryclub.com.ua/virshyky/author. - Назва з екрана.
Демянюк М. Натомився [ Електронний ресурс] .– Електрон. текст дані /М. Демянюк. – Режим доступу: http://www.poetryclub.com.ua/virshyky/author.- Назва з екрана.
Демянюк М. Марійчині казки[ Електронний ресурс] .– Електрон. текст дані /М. Демянюк. – Режим доступу:
https://mala.storinka.org/ .- Назва з екрана.




Завідуюча бібліотекою-філією №8   Людмила Дуда

.



Немає коментарів:

Дописати коментар