неділя, 25 квітня 2021 р.

«Книг незмірна глибина»


«Книги – це суспільство. Гарна книга, як добре товариство, просвітлює й облагороджує почуття і звичаї.»

М.І. Пирогов

Дата святкування Всесвітнього дня книги та авторського права, який увійшов у міжнародний календар за рішенням ЮНЕСКО в 1995 р., припадає на 23 квітня. Вона вельми символічна для світової літератури. У цей день покинули світ або прийшли в нього такі знамениті і відомі автори як Шекспір і Сервантес, Моріс Дрюон і Інка Гарсіласо де ла Вега, Мануель Мехіа Вальєхо і Володимир Набоков, X. Лакснесс і Григір Тютюнник.

Працівники бібліотеки-філії № 8 Хмельницької міської ЦБС підготували book-фреш для всіх шанувальників читання під назвою «Книг незмірна глибина». Глядачі можуть дізнатися історію появи перших книжок, як вони виглядали і як змінювався матеріал і їх вигляд з плином часом аж до наших днів. Крім того, можна ознайомитись із процесом виготовлення сучасних книг та просто цікавими фактами із світу книг. Чи знаєте ви, що існують книжки для запікання? Якщо вам необхідно дізнатися якийсь рецепт, потрібно запекти книгу, бо тільки так буде видно текст. Чи що існують книги — скульптури, тривімірні книги і багато-багато ще цікавого.

А ще бібліотекарі поділилися 7 фактами на користь читання! Багато цікавого і нового ви дізнаєтесь з даного відео! За словами працівників книгозбірні, книга — це незмінний носій інформації і ніщо не замінить її. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розуміння краси нашого людства.

Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар