четвер, 15 квітня 2021 р.

«З вогнем не жартуй»


Пожежники їдуть туди, де вони потрібні, іноді ігноруючи небезпеку, навіть коли в палаючій будівлі немає нікого, кого потрібно врятувати.

Біл Дедман, американський журналіст

 

17 квітня, відповідно до Указу Президента України від 11 жовтня 2013 року № 555/2013, відзначається професійне свято – День пожежної охорони. Це свято тих, хто щодня ризикуючи власним життям, рятує сотні інших, ліквідовує пожежі, наслідки стихії.

Щоденно на цілодобовому чергуванні по всій Україні несуть службу близько 7,5 тисячі рятувальників та 2,5 тисячі одиниць спецтехніки, які здійснюють в середньому 1500 виїздів за добу. Один день роботи вогнеборців-рятувальників– це сотні ліквідованих пожеж, десятки врятованих життів, будівель та техніки, знешкоджених боєприпасів.

Працівники бібліотеки філії № 8 Хмельницької міської ЦБС підготували ай-стоппер «З вогнем не жартуй» для користувачів бібліотеки. Онлайн-презентація знайомить нас із елементарними правилами безпеки, так як багато людей гине або отримує важкі травми внаслідок необережного поводження з вогнем (за статистикою це 61,8% випадків) та під час самої пожежі. Прикро, що дуже часто жертвами стають саме діти — найбільш уразлива категорія, які не знають як діяти в таких випадках. Також читачі можуть ознайомитись із першою допомогою при термальних опіках і дізнатися цікаві факти про пожежників.

Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар