пʼятниця, 11 серпня 2023 р.

                                       «Довіра»

Психосоціальні ігри

Літні канікули - гарний час для того, щоб із користю й весело провести час у книгозбірні, а також завести нових друзів.

11 серпня у бібліотеці-філії № 8 в рамках програми «ProAction — Захист в дії»  вдруге завітали представники громадської організації «Центр реабілітації та відновлення.

Сьогоднішній психосоціальний тренінг розпочався із традиційного знайомства. Розминкою для сьогоднішнього тренінгу став енерджайзер «Вгадай Х». За правилами, один учасник перебуває у іншій кімнаті, поки дітки повторюють рухи за ведучим. Потім учасник виходить та має вгадати таємничого ведучого. Дітки проявили надзвичайну активність й справжні детективні таланти у своїх пошуках. Адже це зовсім нелегко, як здається на перший погляд, та надзвичайно цікаво й інтригуюче! А ще дані енерджайзери знімають напругу й створюють комфортну та доброзичливу атмосферу.

Головним лейтмотивом зустрічі став термін «Довіра». Адже люди вчаться цьому з самого дитинства й гармонійні відносини формують цілісну й сильну особистість.  Діти пояснювали, який сенс вони вкладають у дане слово й кожен ділився своїми невеличкими секретами. Свої знання вони закріпили у грі «Сліпий поводир», де колективно долали перешкоди, й впадали в обійми один одному, навчаючись таким чином долати внутрішні бар`єри й ставати більш впевненими у собі.

Учасниця заходу Олександра відмітила: «Я була сьогодні вперше й дуже переживала. Але потім потоваришувала із іншими дітьми й мені дуже сподобалися ігри. Вони допомагають стати більш впевненими й довіряти іншим».





Завідуюча бібліотекою-філією №8   Людмила Дуда

 

Немає коментарів:

Дописати коментар