четвер, 17 серпня 2023 р.



        Комунікативні навички

Психосоціальні ігри

Протягом серпня щочетверга у бібліотеці філії № 8 імені І.Іова на юних читачів чекають  зустрічі із представниками громадської організації «Центр реабілітації та відновлення» з програмою «ProAction — Захист в дії». 17 серпня  відбулася третя  зустріч у рамах даного проекту. Зусилля психологи скерували  на розвиток комунікативних навичок, тобто діти вчилися знаходити спільну мову з тими, хто їх оточує, й доносити власну точку зору.

Після традиційного енерджайзеру, психологи організували гру з палицями. За правилами,  дітки стають у коло і тримають палиці. На рахунок «три» гравці відпускають власні палиці і намагаються зловити палицю сусіда, що стоїть попереду. Це вимагало уважності й швидкості, концентрації, й юним гравцям спочатку було не зовсім легко, але вони швидко налаштувалися на потрібний ритм й з легкістю й задоволенням виконували поставлене завдання.

    Розвиток комунікативних навичок неможливий без ігор у парах, що дуже подобається діткам і вони вчаться діяти злагоджено, що не так вже й легко. Кожній парі за допомогою одних лише палиць необхідно було передати м`яч сусідам, а це надзвичайно складно виконати, якщо пара не діє злагоджено й не координує свої зусилля. Але одна справа, коли ти передаєш великого м`яча, а зовсім інша – коли необхідно передати маленькі м`ячики. Скільки захоплення й радості викликала дана гра в малечі! Як вони намагалися діяти злагоджено й з якою відповідальністю поставилися до виконання даного завдання!

    Наприкінці зустрічі дітки ділилися із представниками громадської організації своїми враженнями й думками. Активний учасник й постійний читач Микола з захопленням розповідав: « Мені дуже сподобались сьогоднішні завдання. Особливо я обожнюю ігри в парах, так як ти вчишся діяти злагоджено, ніби цілісний організм. Це й важко, але й корисно. А ще я за час даних зустрічей знайшов нових друзів, тому вважаю, що з комунікацією в мене буде все на відмінно!»





Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда



 

Немає коментарів:

Дописати коментар