пʼятниця, 7 травня 2021 р.

Ні кроку назад, лише перемога


Війна-варварство, коли нападають на мирного сусіда,

але це священний обов’язок, коли нападають на Батьківщину.

Гі де Мопасан

Друга світова війна — війна двух світових коаліцій, яка стала наймасштабнішим збройним конфліктом в історії людства. В ній приймали участь 62 країни, з 74 ыснуючих на той момент. Близько третини усіх загиблих у Другій світовій війні припадає на німецько-радянську війну.

Велику ціну заплатили наші діди та прадіди за мир в Україні, але сьогодні, наша держава знову переживає особливо важкі часи своєї історії. У цих випробуваннях, які згуртували українців, народжується нова, міцна, єдина нація.

Напередодні Дня Перемоги працівники бібліотеки-філії № 8 ім.І.Іова ЦБС Хельницької міської територіальної громади підготували віртуальну історичний хронограф «Ні кроку назад, лише перемога». Фахівці нашої бібліотеки розповіли про сторони конфлікту, хронологію основних подій та роль нашої держави в цій страшній війні.

Ми зобов’язані пам’ятати жертву тих, хто відстоював наше майбутнє, повсякчас пам’ятати, яке страшне лихо завдала війна нашій країні і що ми повинні робити все можливе аби подібне не повторилося знову. Сподіваємось, що даний захід, організований нашою книгозбірнею, допоможе нашим читачам усвідомити, що мир, спокій, злагода в державі – це найважливіше, чого ми прагнемо в наш, такий неспокійний, час.

Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар