середа, 5 травня 2021 р.


«Великодні дзвони»

Народознавча онлайн-вікторина

 Серед українських народних свят одним із найбільших і найурочистіших є Великдень — Світлий Празник Христового Воскресіння. Це свято багате на народні звичаї. З ним пов’язано чимало традицій і символів. Ці традиції сягають у глибоку давнину часів до християнства.

групи мали змогу перевірити наскільки добре вони орієнтуються в традиційних атрибутах та традиціях святкування   не тільки в Україні, але й в інших країнах. Наприклад, за яким календарем обчислюється день святкування Пасхи, різницю між крашанкою та писанкою чи які квіти мають бути на великодньому столі в Німеччині. Напередодні свята бібліотека-філія № 8 долучилася до святкування цього свята і підготувала сюрприз своїм читачам: народознавчу онлайн-вікторину «Великодні дзвони». Учасники viber-

Також працівники книгозбірні запропонували перегляд відео про традиції святкування Великодня в інших країнах й підготували листівку «Що покласти у кошик на Великдень». Учасники вайбер-групи були в захваті і приймали активну участь у вікторині. По закінченні онлайн-змагання читачі привітали працівників із наступаючим святом і подякували за цікаве дозвілля.

Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда





 

Немає коментарів:

Дописати коментар