середа, 13 травня 2020 р.



         "Дитяча журляндія "

Прескалейдоскоп


            Читати це круто, читати це модно, читати це завжди актуально. Але що робити, коли хочеться не лише прочитати цікаву історію, а й пограти в захопливу гру, відгадати загадки, розмалювати картинки, перевірити свою уважність? Ну звісно ж взяти до рук журнал. Читання дитячої періодики вводить дитину в світ інтелекту і гри, вчить цікавитися новими подіями та явищами, перейматися суспільними проблемами, брати участь у спільній справі (конкурси, вікторини, колекціонування), а значить готує її до активної життєвої позиції. У дитячих журналах можна знайти корисну та цікаву інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, відкривають таємниці навколишнього світу, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчитися робити цікаві речі.Спеціально для Вас пропонуємо огляд журналів для найменших. 
Почнемо з журнала "Малятко"


 Щомісячний дитячий журнал українською мовою. Видається з 1960 року. Перший радянський журнал для дітей, що видавався українською мовою. Напротязі уже багатьох років радує малюків та дорослих цікавими історіями, пісеньками, загадками, саморобками. Сучасне «Малятко» — це 24 сторінки якісного паперу проти «газетного» метелика, яким журнал був спочатку. Однак, розгорнувши «Малятко», діти знайдуть тут ті самі рубрики, що й колись їхні тата й мами чи навіть дідусі та бабусі. До того ж тепер дошкільнят знайомлять з українськими цінностями та минувшиною, розповідають про різні країни та звичаї. А ще — вітають із днем народження, розміщуючи на сторінках фото іменинників. Журнал також активно проводить листування з дітьми.

Журнал для дітей  "В гостях у казки".

 кольоровий пізнавальний журнал для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. На його сторінках є все, що потрібно для гармонійного розвитку дитини: цікава повчальна казка з красивими ілюстраціями, розвиваючі вправи та завдання, настільна гра, кулінарний рецепт для приготування разом з мамою і уроки домашньої майстерні.У кожному номері журналу – додаток з 20 розвиваючих наклейок.




                       Далі у нас на черзі "Смайлик"

 "Смайлик" - яскравий розважально-пізнавальний журнал для дітей молодшого шкільного віку. У журналі постійні рубрики: "Світ тварин", "Чомучка для допитливих", "Притчі та повчальні історії", "Реготалки", "Цікава наука - досліди та експерименти для дітей", "Оригамі - покрокове виготовлення паперових фігурок з малюнками та описом", "Вчимо англійську мову" та конкурс "Веселі та смішні, де друкуються кумедні фотографії дітей". Крім того, у кожному номері в журналі є кросворди, сканворди, лабіринти, загадки, головоломки, шифрограмки та багато інших цікавих завдань, які розвивають логіку, мислення, увагу у дітей.

Варто зазначити ще один схожий журнал, а саме "Карамельки"

 «Карамельки» – розвивальний журнал українською мовою для дітей 2–6 років. Казки, вірші, прописи, розмальовки, головоломки, уроки англійської, захопливі факти й творчі майстер­класи всебічно розвинуть дитину та допоможуть їй підготуватися до школи.У кожному номері – наклейки й навчальні додатки, котрі стануть чудовим стимулом розвивати дитячу пізнавальну активність.







Журнал "Кенгуру"

Ви в захваті від кросвордів, сканвордів та ігор з словами? Тоді "Кенгуру" саме для Вас.Крош, Ксюша і Плюш – герої нового дитячого журналу «Кенгуру». Пустотливі непосиди запрошують зробити захоплюючу подорож по його сторінках. Ця весела компанія не дасть нудьгувати. Вперед до світу, де чекають захоплюючі головоломки і кросворди, флеш-ігри та онлайн-розмальовки. А ще є можливість взяти участь у розіграші чудових призів! 





                                   
                              Підготувала бібліотекар бібліотеки-філії №8   Лідія Ковалик




                                                                                                





                              

Немає коментарів:

Дописати коментар