пʼятницю, 1 березня 2019 р.

«Не віррр – перевіррр»
(тренінг з медіаграмотності)

1 березня о 15:00 у Хмельницькій міській бібліотеці – філії №8 на базі Інформаційного центру надання електронних послуг пройшло Всеукраїнське одночасне заняття з пошуку фактів «Не віррр – перевіррр».
Всеукраїнське одночасне заняття "Не віррр-перевіррр" розпочалося з он-лайн звернення до учасників Посла США в Україні, представників посольства Великої Британії та Міністерства освіти та науки України.
Юлія Сарканич, координатор заняття у бібліотеці-філії №8, яка є випускницею Школи медіаграмотності у центральній бібліотеці, розповіла: «На занятті разом з читачами, мешканцями мікрорайону Озерна, вчилися вимикати емоції та приймати рішення з "холодною головою", відокремлювати факти від суджень. Ці навички необхідні людям в повсякденному житті, щоб бути медіаграмотними, орієнтуватися у насиченому інформаційному просторі, не піддаватися маніпуляціям. Подібні навчання будуть проводитися у бібліотеці і надалі».
Це заняття було спрямовано на розвиток навичок критичного мислення і не передбачає політичних агітацій. Всі персонажі та події вигадані. Будь – які збіги з реальними політичними персоналіями є випадковими.
Захід організований за ініціативи міжнародної організації IREX в Україні в рамках проекту "Вивчай та розрізняй" за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки та посольства Великої Британії в Україні.



Завідуюча бібліотекою-філією №8      Л.Дуда



Немає коментарів:

Дописати коментар