середу, 6 березня 2019 р.

Кобзареве слово»
Літературні читання
Березень місяць – знаковий у мистецтві, історії та літературі України. Адже саме в цей час з’явився на світ та відійшов у спогади справжній патріот, митець, та й просто визначний українець – Тарас Григорович Шевченко. У рамках вшанування видатного земляка проходять ряд заходів на державному рівні. До гарної традиції долучилася бібліотека-філія №8.
6 березня у співпраці з учнями 10-у класу обласного ліцею-інтернату з поглибленого вивчення наук, організували
літературні читання «Кобзареве слово». Юне покоління з цікавістю пізнавали митця з різних сторін. Адже він був не лише письменником та поетом, але й художником, політичним і громадським діячем, філософом та етнографом. До їх уваги була розповідь про літературні особливості творчості Кобзаря, відеоматеріали про життєвий шлях, побут та художні шедеври митця. Неповторну атмосферу допомогли створити вихованці ДМШ № 3 Бойко Марія та Длугаш Юлія. Виконуючи музичні твори «Ой літала зозуленька», «В кінці греблі шумлять верби» та «Українці» на бандурах, дівчата дали змогу відвідувачам уявити зустріч зі старим кобзарем, що сидить край дороги й розповідає серцем про життя тогочасного люду.
Неймовірно яскравими допомогли зробити ці літературні читання самі учні ліцею, як справжні шанувальники таланту Шевченка, вони декламували поетичні твори Тараса Григоровича: Ірина Лесько розкрила душу у «Мені однаково чи буду», Альбіна Карман повідала трагічне життя «Лілея», Анастасія Хоптяр перенесла у «Сон», Наталія Манькова краяла серце віршем «Розрита Могила», Олександра Чопяк поділилася сповіддю «Русалка», Інна Чекирда розповіла про мрії кріпачки-матері «Сон».
«Цей захід свідчить про те що Шевченко завжди буде актуальним, не дивлячись скільки б часу не минуло після його життєвого шляху на нашій землі», зробила висновок вчитель Кузь Людмила Йосипівна.






Завідуюча бібліотекою-філією №8 Л.Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар