середу, 24 квітня 2024 р.

«Важкий тягар Чорнобильського неба»

Урок пам`яті

Є трагедії, які не мають часу давності, які не знають кордонів, які залишають незагоєну криваву рану на безліч поколінь. Саме таким – горем для всіх стала Чорнобильська катастрофа. Подія, котра перетворила назву невеликого районного центру Київської області на синонім біди, розпачу й страшної ціни за комфортне життя з електроенергією.

До 38-річниці техногенної катастрофи, 24 квітня бібліотека-філія №8 ім. І. Іова провела урок пам’яті «Важкий тягар Чорнобильського неба» для учнів 9-Є ліцею №13 ХМР. Підлітки мали змогу більше дізнатися про події тих років: жах від масштабного вибуху; хоробрість рятувальників – котрі, не шкодуючи власного життя та здоров’я боролися з полум’ям й його наслідками; біль і розпач людей, що змушені були покинути рідну домівку; місто, яке стало примарою. Поринути у атмосферу того часу хлопці та дівчата могли за допомогою відеороликів: пояснення технічних моментів роботи реактора та хронічки про долі 10 рятувальників, що першими прийшли на допомогу. Ще одним важливим аспектом розкриття розвитку подій стала тематична виставка.

Ці події потрібно пам’ятати завжди – в першу чергу для того, щоб ніколи в світі більше не трапився ще один «Чорнобиль», щоб прийдешні покоління мали змогу милуватися не отруєною природою.


                                       Завідуюча бібліотеки-філії №8   Людмила Дуда





 



Немає коментарів:

Дописати коментар