пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

«Організація роботи читацького клубу за інтересами»

Школа бібліотечного досвіду

18 квітня стало особливо цікавим та пізнавальним для книгозбірень Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади, адже саме цього дня вони завітали на гостину у бібліотеку-філію №8 ім. І. Іова. На базі цієї книгозбірні пройшла школа бібліотечного досвіду «Організація роботи читацького клубу за інтересами», де колеги мали змогу більше дізнатися про діяльність структурної одиниці в цілому та роботи клубу за інтересами «Весела майстерня» зокрема. Завідуюча філії №8 провела цікаву екскурсію приміщенням та познайомила з історією створення й становлення «Веселої майстерні». Бібліотекарки мали змогу не лише почути розповідь та переглянути світлини засідань, а й особисто вивчити приклади виробів різних майстер-класів.

Ну і звісно ж яка теорія без практики? У співпраці з школою мистецтв «Озерна» відбувся народознавчий майстер-клас приурочений Великодню. Усі бажаючі мали змогу власноруч виготовити милий сувенір – пасхальне яєчко у техніці декупаж. А щоб додати колориту заходу, учні школи мистецтв виконали обрядову пісню для присутніх. 

Досвідом роботи поділилися й інші колеги. Алла Глива, завідувачка бібліотеки-філії №11, розповіла про діяльність «Бібліорозмовин», що об’єднує осіб різного віку з метою спілкування, обміну інформацією, розвитку творчих здібностей, організації цікавого дозвілля. Робота цього клубу тісно переплітається з діяльністю Хабу цифрової освіти, що діє при бібліотеці. А Тетяна Венгрова, завідувачка бібліотеки-філії №4, поділилася досвідом діяльності читацького об’єднання «Час історій», який створили у книгозбірні в цьому році. Його мета: зробити читання веселим, захопливим та пізнавальним для дітей дошкільного віку. Тому під час занять бібліотекарки пропонують малятам зануритися у надзвичайно цікавий світ книг та навчитися творчо висловлювати свої думки, мрії та ідеї. 

Не могли залишити осторонь і проблеми сьогодення. Також на зустрічі була представниця ГО «Крим SOS» Наталя Опенко, котра поділилася з бібліотекарками історією сучасної трагедії – анексією Криму. Кримчанка, котра народилася, виросла й працювала на цій землі, з горем у голосі розповідала про складну ситуацію та проукраїнські настрої серед місцевого населення.

Ця зустріч залишила після себе чимало яскравих вражень, котрі охоплюють цілу палітру почуттів – радість від дитячої творчості, наснагу від вивчення народних традицій та сум від трагічної долі цілої когорти людей.



Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда





 

Немає коментарів:

Дописати коментар