середа, 31 березня 2021 р.

       

      «Медіаграмотність у дії»

Онлайн-дайджест


Щодня ми перебуваємо у вирі найрізноманітнішої інформації, котра лине до нас звідусіль : телебачення, радіо, Інтернет, преса. А як не потрапити у пастку маніпулятора перебуваючи вдома під час карантину? Адже інформаційний голод може призвести до отруєння неякісним контентом. Задля вирішення цієї проблеми бібліотека-філія №8 провела онлайн-дайджест «Медіаграмотність у дії».

         У Viber-групі «Інформаційний центр», створеній для старшої вікової групи користувачів книгозбірні, висвітлили цю ситуацію за допомогою освітнього серіалу «Медіаграмотність у часи пандемії» з проєкту «Освіта. Дія» Цифрова освіта. За допомогою працівників бібліотеки, користувачі змогли вірно розставити акценти у сприйнятті інформації, навчилися встановлювати так званий «фільтр сприйняття», котрий допомагає формувати власну думку, аналізуючи різні джерела новин.

         Наша країна прагне зайняти гідне місце у сучасному цивілізованому світі. Підвищення рівня медіа грамотності населення – це великий крок у формуванні нас як нації думаючих людей.


Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар