вівторок, 16 березня 2021 р.

«Шевченко для дитячих очей»

Літературна презентація

         Весна – час, коли прокидається природа, починається новий цикл життя. А для нашого народу чарівна пора року зробила надзвичайний подарунок: у березні прийшов на цей світ великий син України – Тарас Григорович Шевченко. Неможливо переоцінити його творчий спадок та роль у формуванні нашої національної самосвідомості.

 На честь вшанування Кобзаря бібліотека-філія № 8, у співпраці з соціальними партнерами: НВО № 28 та ДМШ № 3 провела літературну презентацію «Шевченко для дитячих очей». Учні 4-З класу завітали до книгозбірні, аби краще познайомитися з таким рідним для кожного українця Тарасом Григоровичем. Адже він був не лише великим митцем, майстром слова і пензля, а й звичайною людиною зі своїми радостями і печалями, злетами і падіннями. Школярі побачили Шевченка своїм ровесником, котрий, незважаючи на свою тяжку кріпацьку долю, любить життя і прагне вчитися. Вчитися малювати, писати, читати й досліджувати світ у всій його красі.  до рідного краю, котру він проніс через усе своє життя та творчість, сформувалася саме з дитинства. Діти з цікавістю слухали про особливості побуту тогочасного життя, щиро співчували юному хлопчику-сироті, раділи його звільненню від кріпацтва та насолоджувалися поезією. Найповніше передати колорит допомогли музичні твори у виконанні Бойко Марії (інструментальний твір «Протяжна» та пісня на вірш Тараса Шевченка «Зацвіла в долині червона калина») та Сапуги Артема ( пісні «Ой служив я у пана» та «Гей там на горі Січ іде» поєднані з грою на бандурі).
 Шевченко – символ душі українського народу. Душі, котра болить за свій народ й прагне усіма силами дати краще майбутнє своїм нащадкам. Ми – українці і нам є чим пишатися.   


Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда






 

Немає коментарів:

Дописати коментар