середа, 24 лютого 2021 р.



«Я Українка – від народження й назавжди»

Літературна година

         В житті кожного народу є поет, котрий оспівує його велич та возвеличує дух. У історії нашої землі є Українка. Сама українка з великої літери – Леся Українка. Це тендітна жінка з хворим тілом й могутнім серцем, у якому помістилася любов до народу й жага до життя.

         На честь 150-ї річниці від дня народження відомої майстрині слова бібліотека-філія №8, спільно з соціальними партнерами НВО № 28 та ДМШ №3, провела літературну годину «Я Українка – від народження й назавжди». Учні 11-Б класу поринули у світ страждань й звитяги поетеси нашої Батьківщини – Лариси Петрівни Косач. За недовгий час вони пройшлися основними подіями життя й творчості відомої літературної діячки. Неповторного колориту додала народна музика у виконанні виконані дуету вихованців ДМШ № 3 Бойко Марії та Гулько Христини («Вальс», «Віночок»).

         Для кожного з присутніх Леся повстала перед очима, як голубка – маленька, тендітна голубка, котра прагнула злетіти над своїм слабким тілом й продемонструвати всю велич власної душі. Її життя, хоч і недовгим воно було, назавжди залишиться в історії рідного народу та світової культури.

         Як зазначила в кінці заходу учениця 11-Б класу Юлія Левицька: «Українка була життєрадісною особистістю попри весь біль та страждання, вона «сміялася крізь сльози» і закликала своїх співвітчизників проявляти мужність та радіти кожному новому дневі.»

 




 



Завідуюча бібліотекою-філією №8   Людмила Дуда


 

Немає коментарів:

Дописати коментар