пʼятниця, 19 лютого 2021 р.


        

«Від абетки до словника»

Мовна карусель


Зима багата на свята й визначні дати. Одним з таких важливих днів для світової спільноти є Міжнародний день рідної мови, котрий відзначають 21 лютого. Починаючи з 2000 року, саме в цей день представники різних культур та народів віддають шану мові. Адже для кожної людини своя мова – найкраща.

         Підтримала світову тенденцію бібліотека-філія №8. Спільно з соціальними партнерами – Навчально виховного об’єднання №28 та Дитячою музичною школою № 3, книгозбірня організувала мовну карусель «Від абетки до словника». До храму літератури завітали учні 4-Ж класу НВО №28, щоб дізнатися нове про таку знайому і необхідну мову. До уваги школярів були представлені цікаві факти про мову взагалі і рідну мову зокрема. Молодше покоління поринуло у світ захопливого , адже цей засіб комунікації таїть в собі багато чого незвичайного. Ну а неповторний колорит забезпечив музичний супровід – вихованець ДМШ № 3 Сапуга Артем виконав народну пісню «Ой служив я в пана…» поєднуючи вокал з грою на українському національному інструменті бандурі.

         Учні отримали масу позитивних вражень та продемонстрували неабиякі знання рідної мови, виконуючи завдання веселих конкурсів. Радість, бажання продовжувати сумлінно навчатися та гордість за свою рідну мову – саме це стало головним девізом сьогоднішнього дня.





Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда

 

Немає коментарів:

Дописати коментар