пʼятниця, 19 лютого 2021 р.


«Страшна зима сучасної історії»

Відео-хронограф

        


Сучасна історія України багата на події, як радісні, так і сумні. А є й такі, котрі викликають сльози. Гірки сльози відчаю, котрі розривають душу від суму та сповнюють серце гордістю за народ. Одним таким знаковим явищем сьогодення є Небесна Сотня.

         20 лютого в Україні відзначають День вшанування подвигу учасників Революції гідності – це був час відваги, сили духу громадян, які загинули у Києві на Майдані під час трагічних подій зими 2013-2014 року. Це одна з найтрагічніших сторінок сучасної історії.

На честь вшанування полеглих героїв бібліотека-філія №8, спільно з Навчально виховним об’єднанням № 28 та Дитячою музичною школою № 3, 17- 18 лютого провели цикл заходів «Страшна зима сучасної історії» для учнів 10-Б та 8-В класів.

Старшокласники завітали до книгозбірні, щоб черговий раз згадати лицарів Небесної Сотні. Разом з вчителем та директором, юні відвідувачі пройшлися кривавими сторінками зими 2013-2014 року. Переглядаючи відеоматеріали та слухаючи інформацію про загиблих, котрі стали героями, присутні ледь стримували сльози. Ніхто не зміг залишитися байдужим до горя й відваги простих людей, котрі стали героями, героями Небесної Сотні. Скільки болю, а водночас і гордості за цих людей – не можна передати словами. Передати атмосферу важливих подій державотворення допоміг музичний супровід – пісні у виконанні вихованців ДМШ № 3 Онуфрійчук Юлії (На калині мене мати колихала),Сапули Артема (Козак) додали всім наснаги та допомогли черговий раз переконатися, що ми маємо чим гордитися: нашими людьми, нашою Батьківщиною. А у нашої країни є славні захисники – Небесна Сотня, котра назавжди стала ангелами-охоронцями української нації.

        «Дуже важливо пам’ятати подвиг героїв, котрі загинули у час Євромайдану. Ці події сталися на наших очах; юні лицарі, котрі віддали себе за щасливе майбуття – це символ незламності нашого народу. Кожен з них, враховуючи їх вік та життєві погляди, могли б багато зробити для Батьківщини, прожити довге життя. Але вони стали героями й прикладом для сучасників.» – зазначив у своїй промові директор Навчально виховним об’єднанням № 28 Андрій Андрійчук.

 

 

        


 

    Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда


 

Немає коментарів:

Дописати коментар