пʼятницю, 4 вересня 2020 р.



 

 


«єМалятко»

Комплексна послуга для батьків новонароджених

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 №691 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини», відбувається реалізація проєкту «єМалятко» на протязі 2020-2022 років. Ця послуга покликана полегшити бюрократичні складнощі при народженні та реєстрації дитини.

Виконуючи просвітницьку місію, бібліотека-філія №8 розповідає мамам мікрорайону Озерна про цей проєкт. На базі «Інформаційного центру електронних послуг», що функціонує в книгозбірні, проводиться роз’яснювальна робота з молодими батьками. Так, на днях до бібліотеки завітала мама новонародженої дитини з метою дізнатися про перелік документів, необхідних для реєстрації дитини.

Бібліотекар надала консультацію стосовно нових можливостей та розповіла про перелік документів. Крім того, показала, на яких сайтах можна знайти детальну інформацію й за якою адресою звернутися при порушенні законодавчих норм при реєстрації дитини. Додатковим бонусом став буклет «єМалятко». Комплексна послуга для батьків новонароджених» котрий підготували працівники книгозбірні задля кращого сприйняття матеріалу.

Інформаційний центр сприяє розширенню кругозору жителів мікрорайону у сфері законодавчих нововведень та роз’яснює їх практичне використання у повсякденному житті.

Завідуюча бібліотекою-філією №8   Людмила Дуда

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар