середу, 6 лютого 2019 р.

«Право вибору – сьогодення»
         Розпочався період виборчої кампанії 2019. З екрану телевізора та монітору лунає інформація про кандидатів та пропонують зробити свідомий вибір. Проте, на жаль, мало інформації про самий виборчий процес.
         Бібліотека-філія №8 взяла на себе місію повідомити про зміни у виборчому законодавстві жителям мікрорайону Озерна. Бібліотекар Юлія Сарканич розповіла відвідувачам про старт кампанії, котра розпочалася в кінці 2018 року і триватиме до весни 2019 року. Всі деталі самого процесу були ретельно відображенні в поданій інформації. Протягом заходу виникали запитання стосовно голосування, які були детально розкриті та обговорені. Представники громади мікрорайону цікавилися, як можна віддати свій голос за обраного кандидата, коли немає можливості бути за місцем прописки; як знайти себе у списку Державного реєстру виборців; які документи необхідно при собі мати на виборчій дільниці.
         По завершенню основної частини , настав час індивідуальних консультацій. Інформаційний центр надання послуг, як завжди виявився потрібним помічником у сфері підтримки та роз’яснення нововведень. Ось наприклад, одна жінка-переселенка отримала вичерпну відповідь, яким чином вона зможе здійснити своє волевиявлення за новою адресою та куди звернутися стосовно отримання необхідного дозволу.
         Загалом філія №8 розпочала важливу місію роз’яснення нормативно-правової документації, щодо організації виборчого процесу.
                                                                                      Завідуюча бібліотекою-філією №8    Л.Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар