вівторок, 22 січня 2019 р.

 «Соборність України – історія і сучасність»
Історичний екскурс
Все, що мріялось віками,
         Сповнилось, настало! 
         „Ще не вмерла Україна” –
         Гордо прозвучало.  
         22 січня – день Соборності України. День проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Майже 100 років тому це слово було вписане в історію українського народу.
З нагоди вшанування пам’ятної дати 19 січня у бібліотеці-філії №8 було проведено історичний екскурс «Соборна Україна – мирна і єдина», на захід завітали учні 8-Б класу НВО №28, та вихованці ДМШ № 3 (Юлія Онофрійчук «Розкажу про Україну», «Моя батьківщина», Юлія Длугаш «Моя Україна», Богдан Поліщук «Мій край»)
         Із розповіді бібліотекара присутні дізнались про цікаві історичні факти з історії держави. У 1918-1919 рр. післяреволюційних подій у Росії, на теренах нашої держави точилася громадянська війна. Весь народ був розділений за політичними інтересами, за якими зазвичай стояло просте прагнення до спокійного та заможного життя. Спокійно вирішити проблему не вдалося. Це були криваві часи для України. І все ж таки, 22 січня 1919 року відбулась церемонія об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки з дотриманням усіх належних урочистостей. Незважаючи на те, що цей Акт мав певною мірою формальний характер, усе ж таки він відіграв надзвичайно важливу роль, адже соборність була надзвичайно важливою, певною мірою символічною, оскільки об'єднання українських земель було давньою заповітною мрією нашого народу. Це був перший за останні шістсот років рішучий крок нашого народу до об'єднання.
Нас постійно ділили і ділять, особливо на Схід і Захід. Діти вчителі та бібліотекарі всі разом взялись за руки і створили наш «живий ланцюг», що об’єднає хлопців та дівчат, друзів та товаришів, дорослих та дітей, як об’єднує «живий ланцюг» дві сторони Дніпра.
Під час проведення заходу учні мали можливість переглянути презентацію, та відеоролики з даної теми.





Завідуюча бібліотекою-філією №8   Л. Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар