четвер, 21 лютого 2019 р.




«Мовознавці»
(ток – шоу)
Без мови – немає народу…
(Народна мудрість)
Мова є своєрідним живим організмом. Він зазнає безперервного розвитку, але так само постійно йому щось загрожує. Небезпечною для української мови впродовж тривалого часу була імперська політика русифікації. Тяжкими є її наслідки. Змішанням української та російської мов утворився суржик. Він став чи не найголовнішою проблемою української мови у ХХІ столітті.
Тому 21 лютого у бібліотеці – філії №8 відбулося ток – шоу «Мовознавці» до Дня української мови. Разом із вихованцями 4 – Ж та 4 – Є класів НВО № 28 бібліотекар Юлія Сарканич ознайомили та обговорили проблему у сучасному світі, та за допомогою експерта студії Лідії Осики, дізналися чому виникла дана проблема. Завдяки спеціальним гостям студії вихованцям ДМШ №3 Брагічній Марії, Кузмінській Еріці, які виконали пісню з акомпонементом «Ой ти дічино з горіха зерня», Браславець Уляні, яка виконала на бандурі композицію «Україна мила», Альчинській Ангеліні виконавиці пісні «Мова єднає» - присутні впевнилися що українська мова – солов`їна, мелодійна та співоча. Гості студії – вихованці НВО №28 також не залишилися осторонь, тому декілька дітей продекламували вірші про рідну мову.
Після завершення ток – шоу всі бажаючі ознайомилися із тематичною викладкою «Чари української мови», а також активно спілкувалися на дану тематику.


                         Завідуюча бібліотекою-філією №8   Л.Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар