пʼятницю, 24 листопада 2023 р.

«Бути жінкою»

Соціальна гра

         Ми живемо в суспільстві, котре прагне слідувати гуманістичним ідеалам європейського суспільства. В цій сфері не може бути дискримінації та насильства. Керуючись цим гаслом, у рамках програми «16 днів проти насильства», благодійний фонд «Рокада» на базі бібліотеки-філії №8 ім. І. Іова провів соціальну анти-дискримінаційну гру «Бути жінкою».

         23 листопада до книгозбірні завітали жінки – представниці категорії внутрішньо переміщених осіб та місцеві жительки, щоб озвучити важливі стресові ситуації, котрі можуть чатувати на кожну. Реалізувати цю мету простіше за все у ігровій формі.

Усі учасниці, під керівництвом представниці благодійного фонду – психологині Ірини Гнєзділової, обрали для себе ролі інших жінок, що стикаються з різними труднощами у житті. В ході ігрового процесу героїні відвідувачок потрапляли у різні ситуації, де відображалися суспільні стереотипи, труднощі на шляху до власних цілей, або ж просто якісь приємні події – усе як і в звичайному житті. Для вирішення цих питань був величезний бонус: уявивши себе кимось іншим набагато легше знайти правильне рішення. Погляд збоку завжди допомагає тверезо оцінити ситуацію та прийняти вірне рішення.

Цей захід допоміг відвідувачкам зрозуміти, наскільки важливо відстоювати власні кордони, не терпіти епізоди насильницьких дій. Адже світ без дискримінації та порушення прав інших людей починається з кожного.  


                                        Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда

 

Немає коментарів:

Дописати коментар