пʼятницю, 3 листопада 2023 р.

 

«Магія рідного слова»

Цикл заходів ( Мовний колаж)

Наша рідна мова – це невмируща душа українського народу, материна пісня, батьківське лагідне слово. На честь прекрасної часточки кожного українця та Дня української писемності та мови бібліотека-філія №8 ім. І. Іова провела цикл заходів «Магія рідного слова» для школярів ліцею № 13 ХМР.


1 листопада працівники книгозбірні завітали на урок української мови до 5-В класу, де з допомогою вчителя й книжкової викладки «Без мови немає народу» відкрили для дітей всю велич та красу рідного слова. Школярі з захопленням слухали цікаві факти про мову, радо брали участь у всіх іграх та вікторинах, знайомилися з друкованими виданнями. Крім того, за ініціативи вчителя, діти приготували приємний сюрприз – декламували вірші даної тематики.

3 листопада уже книгозбірня радо вітала гостей у себе – учні 7-Д та 8-А класів прийшли до бібліотеки, щоб полинути барвистими стежками душі українського народу. Кожен з них уже доволі добре знав рідну мову, проте деякі цікаві факти стали для них несподіванкою. Ну а власні знання вони змогли продемонструвати, беручи участь у різноманітних вікторинах та мовознавчих іграх: діти азартно шукали синоніми й антоніми, доповнювали приказки та вгадували фразеологізми за картинками. Ну і звісно ж яке свято без музичного супроводу – передати всю багатогранну красу мелодики українського слова допомогли учні Хмельницької школи мистецтв «Озерна».

Любімо, вивчаймо та плекаймо рідну мову, адже вона прекрасна й неповторна!


Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда



Немає коментарів:

Дописати коментар