четвер, 21 жовтня 2021 р.

«Віртуальний світ: правила безпеки»

Тренінг з медіа грамотності

Сучасний світ уже не можливо уявити без засобів масової інформації. Щоденно до нас звідусіль лине невпинний потік новин. У цій ситуації дуже легко розгубитися  й втрапити в якусь пастку маніпуляторів, котрі мають власну мету збити нас з пантелику та направити по хибному шляху брехні.

Головне завдання сьогодення сформувати критичне мислення у людей та навчити аналізувати отриману інформацію. Саме тому, у рамках Фестивалю інфомедійної грамотності, ініційованого Центральною бібліотечною системою Хмельницької міської територіальної громади, 21 жовтня у бібліотеці-філії №8 ім. І. Іова (Озерна) відбувся тренінг з медіа грамотності «Віртуальний світ: правила безпеки». Користувачі старшої вікової категорії завітали до книгозбірні аби більше дізнатися про фейки, різні види маніпуляцій та як не бути маріонеткою у недобросовісних інформаційних джерел.

У легкій невимушеній атмосфері відвідувачі отримували нову інформацію, ділилися власним досвідом та відпрацьовували власні навички критичного мислення. «Це заняття допомогло мені краще орієнтуватися в новинах. Крім того, мені важливо вберегти власну дитину від небезпек, що є у віртуальному світі. Завдяки тренінгу я можу і сама свідомо користуватися інтернетом й сина навчити, як не стати жертвою» – зазначила Гунько Ірина.

Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда




 


Немає коментарів:

Дописати коментар