вівторок, 19 жовтня 2021 р.


«Медіаграмотність у дії»

Медіанавігатор

Щоденно ми знаходимося в інформаційному полі, новини линуть до нас звідусіль : інтернет, телебачення, радіо, преса, оточуючі. Проте чи всім їм можна довіряти? Адже часто трапляється так, що факти отримують емоційне забарвлення й події набувають нового значення. Як же не втрапити у пастку брехні? Потрібно підвищувати власний рівень медіа грамотності.

У рамках фестивалю інфомедійної грамотності, котрий проходить (19 – 22 жовтня) за ініціативи Централізованої бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади , у бібліотеці-філії №8 ім. І. Іова активну просвітницьку діяльність виконує медіа навігатор «Медіаграмотність у дії». Працівники книгозбірні у доступній формі, опираючись на яскравий наочний матеріал, розповідають користувачам про «інформаційну гігієну»: що таке «фейк», «маніпуляція», «критичне мислення»; як навчитися вирізняти факти та судження й ряд інших важливих аспектів.

Дані заняття є однаково корисними для різних вікових груп починаючи від школярів й закінчуючи пенсійною верствою населення мікрорайону. Адже орієнтуватися у нескінченному потоці інформації однаково важливо для всіх без виключення.




 







                                                               Завідуюча бібліотекою-філією №8   Людмила Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар