вівторок, 12 жовтня 2021 р.

«Хай живе козацька воля! Хай живе козацький дух!» Народознавчий калейдоскоп


Козаки завжди відігравали важливу роль в становленні нашої державності: служили державі вірою і правдою, відкривали Сибір, Далекий Схід, закладали нові міста, розвивали економіку нашої великої країни. В наші дні традиції козацтва відроджується і вони відіграють велику роль у вихованні сучасної молоді. Адже бути патріотом — не тільки любити свою країну, але й цікавитися її історією та втілювати традиції наших славних предків. Саме ми будуємо свою країну і кожен з нас має бути прикладом для наступних поколінь.

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня, працівники бібліотеки-філії № 8 вітають наших захисників, що відстоюють цілісність нашої країни на Сході, та підготували народознавчий калейдоскоп «Хай живе козацька воля! Хай живе козацький дух!». Відеоролик знайомить нас із історією походження славних лицарів запорізьких, їх звичаями та традиціями. Саме тут, за дніпровськими порогами, плекалася козацька слава і сформувався неповторний образ козака — людини волелюбної, мужньої та відданої Батьківщині. Цей образ є одним із найяскравіших символів України.

Радує те, що образи сивої давнини не канули в Літу, але й сьогодні відроджуються і існує багато козацьких організацій, які цьому сприяють і надихають молоде покоління. Зі свого боку, наша бібліотека ближче знайомить своїх читачів із цими мужніми людьми, яких боялись вороги і поважали, які мають бути прикладом для кожного із нас. Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар