пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.


 «Розумна безпека понад усе»
Урок медіа грамотності
         Ми живемо в епоху доступної інформації. Щось нове можна почути по радіо, побачити по телебаченню, прочитати з преси або ж довідатися з інтернету. Кількість інформаційних потоків росте з дня в день. І ця інформація дуже й дуже різна. Як же вберегтися від неправди й не розгубитися в цій лавині?
         24 жовтня у бібліотеці­ філії №8 відбувся урок медіаграмотності «Розумна безпека понад усе», де учні 7-В класу НВО №28 змогли дізнатися про правила сприйняття та аналізу отриманої інформації:
·       Не вірити заголовку, а читати саму статтю
·       Не вірити підозрілому джерелу
·       Не вірити невідомим експертам
·       Перевіряти дату інформації
·       Не вірити очам своїм, або фото не завжди правдиві.
Крім того, школярі дізналися про те, що варто робити в соціальних мережах, а чого краще взагалі уникати: чому не варто хвалитися різними матеріальними благами, чому не слід вступати у підозрілі спільноти, чим може закінчитися вказання персональних даних та чи варто звертати увагу на різних ненависників, котрі самостверджуються принижуючи інших людей.
Віртуальний світ чудовий. У ньому багато можливостей, але не слід забувати, що він ніколи не замінить реального. Адже в дійсності є не менш цікаві й захоплюючі речі – спілкування з друзями, нові знайомства та безліч неймовірних книг. З їх допомогою можна поринути у пригоди, подорожувати, мріяти та розвиватися.
Бути сучасним дуже легко – варто лише правильно розпланувати свій час. Не забувати про книги та не завжди бути онлайн.

Завідуюча бібліотекою-філією №8     Л. Дуда



Немає коментарів:

Дописати коментар