четвер, 24 жовтня 2019 р.


 Протидія булінгу у дитячому середовищі
Правова година
         Україна – європейська держава, котра забезпечує права і свободи своїм громадянам з самого дитинства. Все це гарантовано конституцією. Що ж робити, якщо права дитини порушуються? При чому порушуються іншими дітьми.
         Щоб надати кваліфіковану юридичну та психологічну консультацію, 23 жовтня бібліотека-філія №8 організувала правову годину «Протидія боулінгу у дитячому середовищі». На зустрічі з учнями 9-А класу Хмельницького ліцею IIIII ступенів Хмельницької обласної ради була присутня працівник Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мар’яна Пестун.
         До уваги дітей була надана детальна інформація, що потрібно робити , якщо стали жертвою цькування або ж свідком подібного порушення прав людини, дієві поради по спілкуванню з школярами, котрі вирізняються девіантною поведінкою. Крім того, було повідомлено про покарання за неправомірні дії по відношенню до інших осіб. Як наочний матеріал, пані Мар’яна роздала кожному присутньому буклети. В них вказана корисна інформація для батьків та дітей, а саме –дієві поради та контактні дані державних служб, що займаються захистом дітей.
         Якщо ми хочемо жити у правовій державі, то повинні пам’ятати не тільки про свої права, але й про свої обов’язки.




Завідуюча бібліотекою-філією №8      Л. Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар