четвер, 6 квітня 2017 р.

 «Пожежа. 101. Небезпека»
Урок-застереження
Вогонь здавна був другом людини. Сила вогню величезна. Але якщо з цією силою поводитись невміло та необережно, то вогонь може стати страшним, небезпечним ворогом. Він забирає мільйони людських життів.
6 квітня в бібліотеці-філії №8 пожежники 1 Державного пожежно-рятувального загону, 37 пожежної рятувальної частини у складі начальника 1 караулу Антона Яремчука, пожежних Артура  Коробчука, Володимира Каплуна, водія Олексія Гончука. провели урок-застереження «Пожежа. 101. Небезпека». На урок були запрошені учні НВО№28 – 3-Г, 3-Є та 3-Ж класів.
Начальник караулу розповів дітям про причини пожежі, як вберегти себе від пожежі, як вести себе при пожежі, як правильно викликати пожежників, чим та як пушити вогонь.
Досить активний інтерес учні проявили до пожежної машини, екіпіровки та засобів, які пожежники використовують при тушінні пожежі. Вони приміряли на себе шлем, рукавиці, допомагали розвернути пожежний рукав та включати воду.
В кінці уроку пожежники відповіли на багато запитань які виникли у дітей.
«Статистика говорить про те, що щорічно в світі відбувається більше 5 мільйонів пожеж. Щогодини у вогні гине одна людина, дві отримують опіки і травми. Кожний третій, хто загинув – дитина. Ось чому проведення таких профілактичних заходів з пожежної безпеки для дітей є актуальними. Дітям потрібно знати правила пожежної безпеки» – зазначив Антон Яремчук, який багато років підряд є читачем нашої бібліотеки.


                                                                Завідуюча бібліотекою-філією №8  Л.Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар