середу, 12 квітня 2017 р.

«Знаний і незнаний Леонардо да Вінчі»
Арт-дайджест
В історії світового мистецтва були настільки потужні і геніальні художники, що про них без жодного перебільшення можна сказати – вони змінювали світ. Напередодні 565 річниці з Дня народження видатного італійського художника Відродження Леонардо да Вінчі в бібліотеці-філії відбувся арт-дайджест «Знаний і незнаний Леонардо да Вінчі» для учнів 5-В класу НВО №28.
Присутні познайомились з деяким фактами з біографії Леонардо, вченого, дослідника, винахідника і, архітектора, анатоміста та інженера, його винаходами. Своєрідний літальний апарат, підводний човен, водолазне знаряддя, підшипник та парашут –кожне з цих винаходів був відкриттям.
Леонардо да Вінчі відомий в усьому світі , як художник доби Відродження. Учнів познайомили з репродукціями його творів («Мадонна в скелях», «Мадонна з квіткою», «Мадонна Літта», «Монна Ліза», та «Таємна вечеря»), а також з із долею цих шедеврів, що стали надбанням світового мистецтва. Париж, Флоренція, Рим, Турин, Вашингтон, Мюнхен це не повний список міст, в художніх галереях і музеях яких можна побачити твори геніального художника.
Продемонстрована презентація та відеоролики допомогли учням наочно познайомились з творами геніального художника та винахідника.

Завідуюча бібліотекою-філією №8  Л.Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар