середу, 22 лютого 2017 р.



 «Рідну мову знай, гарно й чемно розмовляй»
Мовознавче заняття
Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми. Насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність. Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Пройшовши такий непростий шлях ми, українці, щороку, 21 лютого відзначаємо День рідної мови.
То ж з цієї нагоди 22 лютого для учнів 4-В та 4-Д класів НВО №28 проведено мовознавче заняття «Рідну мову знай, гарно й чемно розмовляй».
Під час нашого мовознавчого заняття прозвучали пісні та вірші присвячені українській мові. Вихованці ДМШ № №3 Дарья Танчук та Ангеліна Альчевська виконали музичну композицію - «Омріяна земля» та сольно Ангеліна Альчинська співала пісню «Мова єдина». Учні 4-Д класу підготували та прочитали вірш «Мова» (М. Рильського). Діти із задоволенням почали грали в гру «Мовограй» ірги із буквами та словами (Дотепні завдання,.. різноманітні приклади, обіграні у мікросюжетаж). Ця мовознавча гра цікава та корисна адресована учням молодших та середніх класів основа, якої взята з книжок «Мовограй: ігри з буквами та словами» і «Калейдоскоп цікавих знань».
Як підсумок,  до дітей звернулась бібліотекар зі словами: «Я була б дуже рада, якби після зустрічі ви залишили в своєму серці краплину любові до рідної мови.
Не дайте замулитись і пересохнути нашим національним джерелам. Доля нашої мови залежатиме від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі.
А щоб мова повністю відкрилася, треба бути залюбленим у неї, отоді в усій красі вона заграє.
  Тож не будемо залишатися байдужими до української мови. Ви самі переконались в тому, що вона багата та цікава. Це – наша національна гордість, що її треба оберігати і цінувати!»

Завідуюча бібліотекою-філією №8   Л.Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар