пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Година пам’яті
Минуло три роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Тепер нашу Україну ціною своєї крові, а інколи й життя оберігають учасники АТО в Донецькій та Луганській областях.
До річниці Революції Гідності у бібліотеці-філії №8 проведено годину пам’яті: «Їм у віках судилося безсмертя». На заході були присутні учні 11 класу обласного спеціалізованого ліцею-інтернату з поглибленого вивчення наук.
Бібліотекар, зачитала факти, які відтворювали події майдану, а також перелічила загиблих героїв, не просто померлих, а тих людей, які віддали своє життя за кожного з нас, за волю, за честь, за славу за народ! Ми про це повинні завжди пам’ятати.
«Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!»
Після цих слів зал оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні.
Кадри кривавої розправи над мирними демонстрантами, присутні змогли побачити у продемонстрованому відеоролику «Небесна сотня. Плине кача».
Працівниками бібліотеки оформлено книжкову виставку: «Переведіть серця через Майдан».

Завідуюча бібліотекою-філією №8   Л. Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар