середа, 22 травня 2024 р.

Героями не народжуються – героями стають

Хронограф звитяги

       

  Хто такі герої? Який ген в людському організмі відповідає за здатність сміливо відстоювати свою позицію, захищати ближніх, піклуватися про добробут народу й майбутніх поколінь? Чи кожному це доступне від народження? Відповідаючи на ці запитання, у рамках відзначення Дня Героїв, 22 травня бібліотека-філія №8 ім. І. Іова провела відео-знайомство «Героями не народжуються - героями стають» для учнів 8-Д класу Ліцею №13 Хмельницької міської ради.

         До уваги школярів була надана детальна інформація, де відображалися найвизначніші події становлення української держави починаючи з глибини віків й до сьогодення. За допомогою розповіді працівниці книгозбірні, відео-матеріалів й тематичної викладки «Вони захищають Україну», музичних номерів вихованців школи мистецтв «Озерна» учні поринули у світ звитяги та подвигу. Адже - ще починаючи з козаків, українці прагнули до самоідентифікації, створення й розвитку власної - незалежної країни. Мандруючи сторінками історії, підростаюче покоління відчувало вдячність й гордість за предків. Проте, особливе місце у їх серці заняли сучасники - земляки, котрі, не шкодуючи себе, стали на захист рідної землі. Поіменно згадали полеглих жителів мікрорайону Озерна, познайомили підлітків з їх героїчним життєвим шляхом. Не дивно, що ці імена їм добре знайомі - адже кожне з них лунало у стінах рідного ліцею №13.

    Героями не народжуються - героями стають. І найчастіше, це звичайні люди, котрі прагнуть кращого майбутнього для свого народу. Пам`ятаймо про це завжди й цінуймо тих, хто віддав найдорожче - своє життя, щоб майбутні покоління жили у квітучій, цілісній, щасливій Україні. Героям Слава   на віки віків!


                                    Завідуюча бібліотекою-філією №8 Людмила Дуда

















 

Немає коментарів:

Дописати коментар