середу, 21 лютого 2024 р.

«Мова кожного народу - неповторна і своя ...»

Мовленнєва гра-пошук

         Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова,

 та жива схованка людського духу, його багата скарбниця,

 в яку народ складає:

 і своє давнє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почування. 

Панас Мирний

         З самого раннього дитинства ми милуємося, вивчаємо та чуємо рідну мова. Вона у колисковій пісні матері, мудрій пораді батька, доброму слові бабусі, повчальній розповіді дідуся. Її значення не можливо переоцінити. Саме тому, починаючи з 2000 року 21 лютого у всьому світі відзначається  Міжнародний День Рідної Мови.

         Долучаючись до всесвітньої традиції, 21 лютого бібліотека-філія №8 ім. І. Іова у співпраці з соціальними партнерами –  ліцеєм № 13 ХМР та школою мистецтв «Озерна», провела мовленнєву гру-пошук «Мова кожного народу – неповторна і своя …» для учнів 4-В та 4-Є класів. Хлопчики та дівчатка завітали до книгозбірні у супроводі своїх вчителів, щоб поринути у чарівний світ мови, дізнатися цікаві факти, продемонструвати свої знання та здібності. Діти відкривали для себе історію свята, історію становлення та розвитку української мови. А також з задоволенням брали участь різноманітних мовознавчих вікторинах та
декламували поетичні твори. Окрасою заходу стали музичні номери у виконанні учнів коли мистецтв «Озерна» Завадської Злати та Заріцького Владислава.

         Любімо, цінуй та плекаймо рідну мову, адже вона – душа народу!


Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда

 

Немає коментарів:

Дописати коментар