пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

«Перша в Україні енергонезалежна бібліотека

працюватиме у м. Хмельницькому»

Презентація проекту

«Вільно WATT»

у бібліотеці-філії №8 ім. І. Іова

Бібліотека-філія № 8 Центральної бібліотечної системи Хмельницької міської територіальної громади має приємну новину для своїх користувачів! У бібліотеці забезпечили  безперебійну систему енергопостачання завдяки альтернативним джерелам енергії. Встановлено сонячні панелі, гібридний інвертор та акумуляторні батареї.  

14 вересня о 12:00 у бібліотеці-філії № 8 (за адресою вул. Кармелюка 8) відбулася презентацію проекту «Вільно WATT»,  котрий реалізовано за підтримки Хмельницької міської ради в рамках Програми «Громадські ініціативи» Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки, за ініціативи Управління економіки та Управління культури і туризму Хмельницької міської ради – з  підтримкою ГО Сучасна Україна - Advanced Ukraine.

Гості заходу мали можливість більше дізнатися про роботу сонячних панелей, історію виникнення та розвитку цієї системи. Очільник ГО «Сучасна Україна». Вадим Бабій розповів про ідею створення проекту, що спонукало до пошуку нових – альтернативних джерел електроенергії; виконавець з встановлення енергоефективної системи із сонячними панелями Олександр Цінько, представник компанії  SAVEnergy, познайомив гостей з технічними особливостями та перевагами даної системи;  начальник управління культури Хмельницької міської ради Артем Євгенович Ромасюков розкрив питання важливості енергетичної незалежності закладів культури від зовнішніх негативних чинників.

Учні ліцею №13  взяли участь у вікторині «Енергозбереження – виклик сучасності», де найобізнаніші школярі отримали цінні призи, павербанки, від міської ради. Завідуюча бібліотеки-філії №8 ім. І. Іова Людмила Дуда поділилася планами на майбутнє діяльності книгозбірні, в яких заклад зможе продовжувати надавати якісні бібліотечні послуги та розвивати наше середовище більш ефективно та стійко. Особливе місце у роботі буде належати пропагуванню екологічної культури в цілому та питанню альтернативної енергетики зокрема.

    Бережімо наші надбання та свідомо використовуймо електроенергію.

    

   


Завідуюча бібліотекою-філією ім.Івана Іова Людмила Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар