пʼятниця, 20 січня 2023 р.

«Соборній Україні слава нині і повік»

Історичний екскурс

         Україна – країна, на шляху якої протягом усієї історії були не тільки сторінки звитяги та мужності, а й прагнення простого життя в єдності. Багато століть нашу землю ділили, проте не зламали бажання до національного самовизначення як окремої держави. Одним з таких знакових етапів становлення нашої державності є День Соборності України, що нагадує нам події  22 січня 1919 року. Саме в цей період було проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Задля відзначення важливих підґрунть становлення нашої Батьківщини.

 19 січня у бібліотеці-філії №8 ім. І. Іова у співпраці з Хмельницькою школою мистецтв «Озерна» та НВО №28 відбувся історичний екскурс «Соборній Україні слава нині і повік».

         Учнів 10-Б класу НВО №28 змогли краще познайомитися з реаліями життя українського суспільства початку ХХ століття: основні етапи створення та діяльності тогочасного апарату правління нашої держави, вплив зовнішніх факторів на долю народу загалом.  Неповторну атмосферу звитяги та гордості за наших пращурів-героїв створили музичні твори у виконанні вихованців школи мистецтв «Озерна»  Артема Сапуги, Захара Михальова  та Владислава Панчишина.

Не можливо переоцінити значення цієї історичної події для українців – це дуже важливо в наш час. Адже історія має тенденцію повторюватися. Не засвоївши уроків минулого ми не зможемо побудувати щасливе майбутнє. Пам’ятаймо, у єдності сила!
     Допоки народ між собою єдиний – ніхто і ніщо не може його зламати й знищити. 
Соборна Україна – вільна і єдина!




Завідуюча бібліотеки-філії №8    Дуда Л.С

Немає коментарів:

Дописати коментар