пʼятницю, 10 березня 2017 р.

 «Вогненне слово Кобзаря»
Шевченківські дні
В історії завжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє людство, до яких належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, живучи у вільній незалежній державі, ми з гордістю згадуємо Великого Кобзаря.

Щороку в березні Україна відзначає Шевченківські Дні. Тож з метою вшанування Кобзаря з 6 по 9 березня у бібліотеці-філії №8 проведено цикл заходів приурочених популяризації творчості Т.Г. Шевченка.
7 березня для учнів 8-Б та 9-В класів НВО № 28 проведено літературно-поетичну композицію «Подільська Шевченкіана» Присутніх знайомили із лауреатами Національної премії імені Т.Г.Шевченка (Національна премія є найпрестижнішою творчою відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури) та Обласної премії імені Т.Г. Шевченка, які встановлюється для нагородження за вагому подвижницьку діяльність, спрямовану на популяризацію творчої спадщини Великого Кобзаря. Ці премії носить ім’я Т.Г. Шевченка. Він як мислитель, як совість української нації привертав увагу до культурної спадщини українців. 
9 березня для вихованців ДНЗ № 29 «Ранкова зірка» (9 та 12 групи) проведено літературно-мистецьку подорож: «Дитячі роки Тараса Шевченка»
Бібліотекар знайомила дітей з творами видатного Кобзаря, розповіла вихованцям дитячого садочка про дитячі роки письменника про те, що син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не мав змоги розвинути свій талант художника, але наполеглевісті і талат допомогли йому здійснити мрію, стати вільним. Виховинці старшої групи декламували вірші Т.Г.Шевченка та слухали пісні на слова великого поета у виконанні учениць ДМШ №3 Вікторії Чернеги та Ельвіри Протасевич.
Продовж шевченківських днів користувалась популярністю серед користувачів розгорнута книжкова виставка «Вогненне слово Кобзаря».

Завідуюча бібліотекою-філією №8    Л. Дуда




Немає коментарів:

Дописати коментар