пʼятниця, 6 жовтня 2023 р.

«Любіть мене врожаєм і землею!»

Година-спомин

         Кожна земля славиться своїми співцями народної душі. Одним з таких майстрів слова став, народжений на Дніпропетровщині, подільський поет, що визнаний на світовому рівні – Іван Павлович Іов. На честь ювілею земного життя, 75-річчя, видатного краянина, 6 жовтня, бібліотека-філія №8 ім. І. Іова провела годину-спомин «Любіть мене врожаєм і землею!» для школярів ліцею № 13 ХМР.

         Учні 11-А класу завітали до книгозбірні, щоб краще познайомитися з творчістю Івана Павловича за допомогою книжкової виставки й розповідей відомих подільських поетів Віталія Міхайлевського й Володимира Олійника.  Пан Віталій презентував новий випуск альманаху «Південний Буг», де є розділ присвячений  Івану Іову й читав вірші видатного земляка. Пан Володимир поділився враженнями від особистого знайомства з непересічною особистістю. Яскраві враження лягли в основу його віршів, котрі поет декламував для присутніх.

Хлопці та дівчата мали змогу особисто поринути у величний світ краси українського слова. А всю неперевершену співучість поезії було передано за допомогою музичного твору у виконанні творчого дуету Віри та Юрія Найдів. Митці спочатку декламували вірш Івана Іова, потім виконали пісню присвячену майстру пера.

         Завдяки таким зустрічам все більше людей відкривають для себе велич слова й багатогранність душі майстра слова, котрий любив свій рідний край. Іван Іов завжди буде жити на сторінках своїх творів.

                                                




 Завідуюча бібліотекою-філією №8    Людмила Дуда

 

Немає коментарів:

Дописати коментар