пʼятниця, 10 березня 2023 р.

«Слова Кобзаря лунають крізь віки»

Літературна подорож

         Ось уже березень щедро роздає чудові подарунки у вигляді весняного тепла і перших квітів. Але особливо важливий цей місяць для усіх українців , адже саме 9 березня відбулася важлива подія у житті нашого народу та поціновувачів літератури у всьому світі, народився славетний поет – Тарас Григорович Шевченко.

         На честь 209-ліття від дня народження великого Кобзаря у бібліотеці-філії №8 ім. І. Іова відбулася літературна подорож «Слова Кобзаря лунають крізь віки». Працівники книгозбірні, у співпраці з соціальними партнерами НВО № 28 та Хмельницькою школою мистецтв «Озерна» створили незабутнє свято-спомин  великого співця душі українського народу. Учні 4-Г та 4-Д класів завітали до бібліотеки, аби черговий раз згадати дитячі роки маленького Тарасика, поспівчувати важкій долі юнака Тараса й насолодитися поезією Тараса Григоровича. Передати атмосферу того часу допомогли музичні твори у виконанні вихованців школи мистецтв. Як справжній прояв любові та поваги до символу нашого народу стала декламація віршованих творів видатного Українця. Хлопчики та дівчатка, немов справжні актори, передавали красу кожної стрічки, написаної рукою Шевченка.

         Тарас Григорович відійшов у вічність, але назавжди став символом незламності українського духу і прикладом любові до рідного краю, котра здатна подолати всі негаразди!


Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда

 

Немає коментарів:

Дописати коментар