четвер, 15 вересня 2022 р.

«Ми – нація. Ми – сила. Ми – народ»

Поетична композиція

         Міський літературний марафон «Щодня читай українською», що проходить у межах відзначення Дня міста Хмельницького, набирає обертів. Сьогодні, 15 вересня, у бібліотеці-філії №8 ім. І. Іова відбулася поетична композиція «Ми – нація. Ми – сила. Ми – народ». На зустріч до учнів 11-Б класу НВО № 28 завітали представники нашої творчої інтелігенції: Хмельницький молодіжний театр-студія «Безмеж» ЦНВУМ під керівництвом Володимира  Павловського та поетеса, членкиня Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» й міської літературної спілки «Поділля» Світлана Зозуля.

         Школярі змогли відірватися від сірої буденності та послухати вірші й пісні у виконанні митців-початківців і досвідченого літератора. Неймовірна атмосфера піднесення та емоційний бум доводили до сліз. Адже, враховуючи яка зараз ситуація в нашій рідній державі, неможливо спокійно слухати рядки сповнені звитяги хоробрих воїнів, котрі собою закривають людей; безмежного відчаю матерів, дружин, дітей, які назавжди втратили своїх рідних; Кожну емоцію яскраво втілили у життя актори молодіжного театру-студії «Безмеж» і не дивно, тому що за кожною стрічкою стоїть своя історія болю. Поділилася своїм теплом, надією, тугою людей, що змушені покинути рідний дім і їхати у далечінь, що виплеснулися в поетичні рядки, Світлана Зозуля.

         Цей захід ніс в собі велике патріотичне послання: « Ми – нація. Ми – сила. Ми – народ.» Допоки ми всі разом і тримаємось одне за одного – ми непереможні. Все буде Україна!


                         Завідуюча бібліотекою-філією №8  Людмила Дуда


 

Немає коментарів:

Дописати коментар