середу, 22 січня 2020 р.

Соборність України – історія і сьогодення
Історичний екскурс


Наша рідна Україна
Вільна незалежна та єдина

      Доля нашої Батьківщини ніколи не була легкою – на її шляху траплялися і біди і негаразди. Часто на родючі землі зазіхали вороги, рвали територію на шматки. Проте Україна, немов диво-птаха фенікс завжди відроджувалася та ставала ще кращою. Так 22 січня 1919 року відбувся Акт злуки Західноукраїнської народної республіки та Української народної республіки. Наша Батьківщина знову стала єдиним цілим.
      До 101-річниці цих подій у бібліотеці-філії №8 відбувся цікавий історичний екскурс найвагомішими подіями та персоналіями того часу. Учні НВО №28 8-Б класу поринули у минуле, щоб стати свідками важливих процесів державотворення 20 століття. До їх уваги була надана інформація та цікаві факти періоду єднання держави й сьогодення у формі розповіді , а також на сторінках друкованих видань, представлених на книжковій виставці. Гарною можливістю відчути себе у вирі минулих подій стали відеоматеріали, котрі зберегли для нащадків цей незабутній момент.
      Фіналом подорожі стала участь школярів та працівників книгозбірні у Всеукраїнській акції «Мости єднання» – всі присутні взялися за руки й створили «живий ланцюг», котрий символізує неподільність та єдність України.



Завідуюча бібліотекою-філією №8      Л.Дуда







Немає коментарів:

Дописати коментар