середу, 17 квітня 2019 р.

 «У країні пожежної безпеки»
(урок – застереження)
Вогонь здавна був другом людини. Сила вогню величезна. Але якщо з цією силою поводитись невміло та необережно, то вогонь може стати страшним, небезпечним ворогом. Він забирає мільйони людських життів.
17 квітня в бібліотеці-філії №8 відбулась зустріч учнів НВО№28 – 2-Д та 2-К класів з пожежниками 1 Державного пожежно – рятувального загону, 37 державної пожежно рятувальної частини у складі начальника 2 караулу Констянтина Жуковського, пожежних Юрія Гуменюка, Петра Бобрика, водія Володимира Шибка.
Пожежник-рятувальник Юрій Гуменюк розповів дітям про причини пожежі, як вберегти себе від пожежі, як вести себе при пожежі, як правильно викликати пожежників, чим та як пушити вогонь.
Досить активний інтерес учні проявили до пожежної машини, екіпіровки та засобів, які пожежники використовують при тушінні пожежі. Петро Бобрик продемонстрував пожежно-технічне обладнання: апарат для органів дихання та зору, ножниці, гідравлічну подушку та ін. діти приміряли на себе шлем, рукавиці…
В кінці уроку пожежники відповіли на багато запитань які виникли у дітей та із задоволенням фотографувались.
«Статистика говорить про те, що щорічно в світі відбувається більше 5 мільйонів пожеж. Щогодини у вогні гине одна людина, дві отримують опіки і травми. Кожний третій, хто загинув – дитина. Ось чому проведення таких профілактичних заходів з пожежної безпеки для дітей є актуальними. Дітям потрібно знати правила пожежної безпеки» – зазначив Констянтин Жуковський.
Завідуюча бібліотекою-філією №8  Л. Дуда



Немає коментарів:

Дописати коментар