середу, 26 вересня 2018 р.



Презентація книги


19 вересня у бібліотеці-філії №8 на засіданні відкритої літературної студії «Слово» ім. І. П. Іова відомий громадський діяч, правозахисник, член української Ради ветеранів, голова Ради козацьких старійшин Хмельниччини, почесний громадянин міста – Кузьма Іванович Матвіюк презентував свою книгу «І ми цей шлях пройшли…», яка є однією з перших книг виданих по Програмі підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги у м. Хмельницькому на 2018-2020 роки «Читай українською». Дана книга – сповідь очевидця історії становлення національної державності, збагачена архівними документами та матеріалами. Вона, як шпарина, дозволяє сучасному і майбутньому поколінню зазирнути та побачити всі труднощі й перипетії минулого, а також вірних дітей Батьківщини, котрі з нею і за нею незважаючи ні на що. Серед причин написання цієї книги автор відзначив слідуючі :
1)    Відомий шестидисятник Василь Овсієнко стверджував  «Якщо події не опишуть ті, хто був і бачив, а прийдуть ті, що не бачили і не були – напишуть те, що вигідно й треба їм»
2)    Спонукав інший подільський письменник Володимир Олійник
3)    Суперечка з колишніми працівниками компартії, котрі запевняли, що утисків і переслідувань української мови не було.
Особисто поспілкуватися з автором прийшли: заступник міського голови Галина Мельник; начальник Управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков; директор Хмельницької міської ЦБС Тамара Козицька; кандидат історичних наук, доктор філософії, заслужений працівник культури України Петро Слободянюк; завідуюча сектором інституту післядипломної освіти й дружина відомого поета Хмельниччини Валентина Іова та багато друзів і сподвижників слова нашого краю. Атмосфера справжнього патріотизму дозволила відчути гордість за нашу неньку-Україну.
«Ми пишаємось незламним духом народу, котрий не зважаючи на всі біди й негаразди вірить у світле майбуття для себе і своїх нащадків. Адже коли на варті такі мужні й сильні духом борці за Батьківщину, ми зможемо вистояти, подолати всі труднощі й насолоджуватися достойним життям нації в цілому та кожного в окремості» – сказала Галина Мельник.
Серія відзнак за величезний вклад в створення державності України Кузьми Івановича зайняла цілу експозицію, найвагомішими серед них є нагороди державного рівнями, визнання колегами та побратимами. Проте особливе місце серед них займає жовто-блакитний стяг, що був подарований козацькою бригадою 2 січня 2014 року в Києві на барикадах. Саме так свою повагу до визначної людини засвідчили козака сьогодення.





Завідуюча бібліотекою-філією №8   Л.Дуда.



Немає коментарів:

Дописати коментар