четвер, 12 жовтня 2017 р.


«За Україну, за її волю»
Історичний екскурс

Козацькому роду нема переводу,
Лине його слава з далечі віків.
14 жовтня, відзначають одне з найбільш шанованих свят в Україні – свято Покрови Пресвятої Богородиці, або, як зазвичай кажуть, «Покрови», а також День Захисника Вітчизни. З цієї нагоди 12 жовтня в бібліотеку-філію №8 завітали учні 4-А та 4-Б класів на історичний екскурс «За Україну, за її волю».
Бібліотекар Катерина Посикалюк розповіла учням про історію становлення війська Українського, історію Запорізької Січі – як синонім свободи, людської й національної гідності, талановитості. Навіть у наш час, коли хочуть підкреслити вроду людини, її кращі риси, то говорять, що «він (вона) козацького роду». Сучасні воїни – це знову ті, хто взявся за зброю, щоб захистити Батьківщину. Їх називають воїнами світла, бо вони світлі і воюють за правду. Вони сильні, як ніколи, вони відчайдушні та незламні, наче кіборги.
Багато написано книг про наших лицарів, знято десятки фільмів, але передати ніжність трепет душі можна і через пісню. Пісні – «Україна – це ми» та «Нашим героям» у виконання Єлизавети Драч (учениця ДМШ №3) запалили іскру гордості за історію та сучасність.
«Ви – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову». – сказала вчителька 4-Б класу Юлія Іванівна Фертюк.
                                                                Завідуюча бібліотекою-філією №8    Л.Дуда


Немає коментарів:

Дописати коментар