вівторок, 5 травня 2015 р.


«Серця, обпалені дорогами війни».
Читацький марафон до 70 – річчя Перемоги

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки, 
Несе нащадкам спогади свої.

Щороку в травні український народ відзначає День Перемоги. Уже минуло 70 років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю довгожданий, вистражданий мир. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче - життя. Молоде покоління має знати та пам’ятати героїчне минуле своєї країни.
5 травня користувачі бібліотеки – філії №8 взяли участь у читацькому марафоні до 70 – річчя Перемоги «Серця, обпалені дорогами війни». Читачі нашої бібліотеки застосовуючи скайп- зв’язок з 12.00 до 12.30 читали вірші присвячені подіям Другої Світової війни, читачам бібліотеки-філії №7
Учнями НВО № 28 та учнями гімназії №2 були прочитані вірші українських та зарубіжних письменників: Ванжули О. «Осколки», Храпача Г. «Шумлять скалічені тополі», Воньо М .«Хлопці, що стали цвітом», Гордеєва С. «Алея Героїв», Журби К «Дівчина з червоним хрестом», Довгого О. «Солдат», Талалайя Л. « Я повертаюся туди», Бойченка В. «Невідомий солдат», Камінчука А. «Батькове фото», Малицького Ф. «День Перемоги»
Читацький марафон – данина пам’яті загиблим у боях за нашу рідну землю і свідчення глибокої шани тим, хто вижив. Нехай сьогодні і завжди в кожній сім'ї панують мир, благополуччя і злагода.

Завідуюча бібліотекою-філією №8      Л.Дуда




Немає коментарів:

Дописати коментар