пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

«Сподвижники великої справи»
Літературно-казкові гостини

Ми приносимо користь світу,
бо в цьому весь зміст,
вся радість життя»
Брати Грімм

Брати Грімм є одними з найбільш відомих казкарів Європи.
Брати Грімм народилися в місті Ганау: Якоб – 4 січня1785р., Вільгельм – 24 лютого 1786 р.
Обидва вони, навіть і по самій природі своїй, якби доповнювали один одного: Якоб, як старший, був і фізично міцніше за брата Вільгельма, який змолоду постійно був хворобливим і окріпнув здоров’ям вже лише під старість.
Вчилися вони спочатку в Кассельському ліцеї, потім поступили в Марбурський університет, з твердим наміром вивчити юридичні науки для практичної діяльності, за прикладом батька.
Вони й дійсно слухали лекції з юридичного факультету, займалися вивченням права, але природні схильності стали проявлятися і потягли їх абсолютно в іншу сторону. Все дозвілля своє, ще в університеті, вони стали присвячувати вивченню вітчизняної німецької і іноземної літератур, а коли 1803 р. відомий романтик Тік видав свої «Пісні міннезінгерів», брати Грімм разом відчули сильний потяг до вивчення німецької старовини і народності. Вступивши незабаром після університету на цей шлях, брати Грімм вже не сходили з нього до кінця життя.
Брати Грімм зібрали й видали у двох великих книжках німецькі народні казки, вважаючи, що вони мають таку ж вартість і будуть такі ж цікаві читачам, як і писані художні твори.
Загальна кількість казок написаних братами Грімм досягає числа 200.
Найбільш відомі їх казки: «Мізинчик», «Білосніжка і сім гномів», «Бременські музиканти», «Спляча красуня», «Червоний капелюшок», «Попелюшка», «Шість лебедів», «Гензель і Гретель», «Три ледарі», «Розумна Ельза», «Семеро хоробрих».

Про такі цікаві факти із біографії та творчості казкарів дізнались учні 5-Г класу НВО № 28, які були присутні на літературно-казкових гостинах «Сподвижники великої справи» що відбулися 19 лютого в читальному залі бібліотеки-філії №8. Під час заходу діти взяли учать у вікторині по казках братів Грімм, із задоволенням переглянули відеоролики із любимими мультфільми.


                                   Завідуюча бібліотекою-філією №8     Л.Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар