пʼятницю, 12 лютого 2016 р.



  «Від традиційного до нового»
Бібліотечно-біблографічний урок

До бібліотеки сьогодні прийшло нове покоління користувачів, обізнаних у комп’ютерних та Інтернет-технологіях. Проте вони, за результатами соціологічних досліджень та практичного спілкування, часто не завжди володіють традиційними методами пошуку інформації, не вміють користуватися звичайними каталогами і картотеками, бібліографічною та реферативною інформацією. Завданням бібліотекарів є навчити їх методики ефективного використання .бібліотечних фондів, довідково-бібліографічного апарату.
З цією метою 10 лютого з учнями 11 групи обласного спеціалізованого ліцею-інтернату було проведено бібліотечно-бібліографічний  урок «Від традиційного до нового», на якому присутні познайомились із послугами які можна отримати у сучасній  бібліотеці, її функціями і задачами. Бібліотекар вчила дітей , як користуватися різними видами каталогів, картотек, довідковими виданнями. На заняті учні мали можливість здійснювати інформаційний пошук використовуючи електронні бази даних DB1, DB2, DB3, DB4, DB12 та «Зведений електронний каталог бібліотек Хмельницької області», а також карткові каталоги та картотеки: алфавітний, систематичний, звертались до картотек газетно-журнальних статей, краєзнавчої.
Відвідувачі із задоволенням переглянули нові надходження. Особливо привернули їхню увагу книги «Стародавні маєтки України», «Катерина Білокур», «Народні художні промисли України».

                                                                                     Завідуюча бібліотекою-філією №8   Л.Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар