пʼятницю, 19 лютого 2016 р.


«Майдан: те, що нас змінило»
година патріотичного виховання

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами.
За це прагнення Україна заплатила більше сотні людських життів та кілька сотень покалічених людей. Революція людської гідності. Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади в засобах масової інформації, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 років та призвела до повалення тоталітарного режиму.
Минуло два роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Тепер нашу Україну ціною своєї крові, а інколи й життя оберігають учасники АТО в Донецькій та Луганській областях.
19 лютого до Дня Героїв Небесної сотні працівники бібліотеки-філії №8 провели годину патріотичного виховання «Майдан: те, що нас змінило». На захід були запрошені учні 9-В класу НВО №28.
Бібліотекар ознайомила школярів з подіями Майдану, а також розповіла про загиблих героїв, які віддали своє життя за кожного з нас, за волю, за честь, за славу….. за народ. Адже ми про це повинні пам’ятати завжди. Після слів фахівця зал оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Вона стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної Сотні.
Кадри кривавої розправи над мирними демонстрантами присутні змогли побачити у продемонстрованому відеоролику «Небесна сотня. Плине кача». А на при кінці учні переглянули книжкову виставку «Україна єдина».

                                                                  Завідуюча бібліоекою-філією №8   Л.Дуда

Немає коментарів:

Дописати коментар